Om oss

En helt galen, härlig, varm och hemtrevlig doft och atmosfär. 

Bageriet har funnits på plats i Skåra sedan 2018 då Petra tog steget från att baka hemma i köket till att starta ett eget bageri. Petras passion för bröd tog fart när hon insåg att det bröd hon själv ville äta inte fanns att köpa ute i handeln och om hon saknade ”det” kanske även andra sökte samma produkt?

Fast besluten att hitta de bästa recepten provbakade hon sig fram, förkovrade sig i olika metoder, gick utbildningar, lät grannar provsmaka och ge sitt omdöme. Och nu, sedan 2018, finns hennes otroligt fina bröd och croissanter att avnjuta varje dag bageriet har öppet. Ps Croissanten som också ingår i företagets logotyp, är helt enkelt en prefekt kombination av frasighet och mjukhet, smör och mjöl när det är som allra godast.

Moa, som länge har bakat det prisbelönta knäckebrödet från Trulls, kommer ifrån gården som heter ja, Trulls, och ligger i Småland. Moa bor förvisso numera här i trakten men har tagit med sig recepten, kunnandet och sin långa erfarenhet som kock inom restaurangbranschen och driver nu tillsammans med Petra Skåra Gårds Bageri. Gemensamt har de utvecklat bageriets sortiment och du hittar idag både bröd, knäckebröd, wienerbröd, bullar, croissanter, marmelader, kakor och lite annat smått och gott. Allt tillagat i enlighet med bageriets filosofi som utgår ifrån tanken att mat och bröd är hantverk där allt tillverkas från grunden utan onödiga tillsatser. Matthias, Petras man är en ovärderlig del av bageriet och finns med för att fixa allt möjligt praktiskt och annat som behövs för att driva verksamheten. 

Kikar du in i köket ser du säkert Ranim I full färd med att laga olika syriska rätter som du kan avnjuta till lunch. Dofterna från de traditionella syriska rätterna sprider sig och blandar sig så fint med doften av surdegarna och bullarna. En helt galen, härlig, varm och hemtrevlig doft och atmosfär. 

Det går inte att skynda på processen i ett genuint mathantverk. Vi gör det mesta för hand, helt enkelt för att det är känslan och handlaget som avgör hur fin slutprodukten blir. Samtidigt vill vi utveckla nya metoder, finna nya smaker och produkter utan att ge avkall på kvalitén och då räcker inte timmarna inte till!

Vi är därför glada för att Neil sedan i början av sommaren 2021 jobbar här. Neil har med sig erfarenhet från bageri och restaurang i Frankrike, Italien, Sverige och England. Tillsammans jobbar vi för att skapa en fin produkt för dig att avnjuta. 

Unika produkter, utan tillsatser, bakade på traditionellt vis
Ranim, Petra, Mathias och Moa